Pırlantada İnce Detaylar: Pırlanta Kesim Çeşitleri

Pırlantada İnce Detaylar: Pırlanta Kesim Çeşitleri

Pırlanta mücevherde ışıltı ve parlaklık, pırlantanın nasıl kesildiği ile doğrudan alakalıdır. Farklı formlar elde edilecek şekilde kesilen pırlantaların ışığı nasıl ve ne ölçüde yansıttığı değişiklik gösterir. Kusursuza yakın mücevherlerin ortaya çıkarılabilmesi için ışığın doğru şekilde yansımasını sağlayacak kesimlerin kullanılması oldukça önemlidir. İşte pırlantada ince detaylar: pırlanta kesim çeşitleri!

Pırlanta Kesimleri Nelerdir?

Pırlanta kesimleri, estetik ve zarafetin bir yansıması olan mücevherlerin son derece ışıltılı bir hal almasını sağlar. Aşkın en büyülü hali olan kalp kesim, doğanın sadeliğine vurgu yapan damla kesim, gösterişli tasarımlara ilham veren baget kesim ve daha fazlası; pırlantada kullanılan kesimler arasında yer alır.

Markiz Kesim

18. yüzyıl sonlarında ortaya çıkan markiz kesim, Fransa kralı 14. Louis tarafından kraliçe Marie Antoinette için tasarlandı. Dar dikdörtgen ya da oval bir forma sahip olan markiz kesim, özellikle vintage ve klasik tasarımların hayat bulması için tercih edilir. Markiz kesimli mücevherlerin her biri kendisine özgü bir tarza ve estetik görünüme sahiptir. Taşın son derece parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağladığı için markiz kesim daha çok gösterişli mücevherler tasarlanırken kullanılır.

Damla Kesim

Pırlantada ince detaylar: pırlanta kesim çeşitleri arasında yer alan damla kesim, pırlantanın alt tarafında bir noktada birleşen bir uç ile üst kısmında damla görünümünün oluşmasını sağlar. Yuvarlak kesim ve markiz kesimin özellikleriyle harmanlanmıştır. Romantik ve şık tasarımlara ilham veren damla kesimde taşın ortasındaki noktadan başlayarak zarif bir görünüm elde edilir.

Zümrüt Kesim

Kare veya dikdörtgen hatlar kullanılarak pırlantanın şekillendirilmesini sağlayan zümrüt kesim, daha mütevazı bir parlaklık sunar. Özellikle son zamanlarda tercih edilen zümrüt kesim, pırlantaya doğrudan vurguda bulunur.

Oval Kesim

Yuvarlak kesime benzeyen oval kesimde çok daha uzun ve oval bir form bulunur. Sonsuzluğu sembolize eden, bu nedenle daha çok aşk ve sevginin birleşimi yüzüklerde tercih edilen oval kesim, zarafet ve estetik bir görünümü müjdeler. Çünkü ışıltıyı güçlü ve başarılı bir şekilde vurgular.

Kalp Kesim

Pırlantada ince detaylar: pırlanta kesim çeşitleri arasında yer alan kalp kesim, pırlantanın kalitesini vurgulamak amacıyla kullanılır, romantik ve incelikli mücevherlerin ortaya çıkmasını sağlar.

Baget Kesim

Özellikle evlilik teklifi yüzüklerinin tasarımında tercih edilen baget kesim, pırlantanın eşsiz bir görünüm kazanmasını sağlar. Baget kesimde görünüm dikdörtgen ya da kare şeklindedir. Uzun ve düz yüzeylere sahip olan baget kesimde çoğunlukla köşeler çok daha keskindir. Pırlantada ince detaylar: pırlanta kesim çeşitleri arasında yer alan baget kesim, kendine özgü bir çekiciliğe sahiptir. Klasik ve modern mücevherlerin tasarlanmasında kullanılmakla birlikte çok daha sıra dışı mücevherlerin hayat bulmasını da sağlar.

Minder Kesim

Elmasın fasetlerinin çok daha geniş ve yaygın bir şekilde kullanılmasıyla oluşturulan minder kesim, oval ve keskin hatların vücut bulmasını sağlar. Yakın bir dönemde kullanılmaya başlanan minder kesimli mücevherler oldukça şık, parıltılı ve estetik bir tasarım elde eder. Ayrıca klasik figürlerin çok daha modern ve incelikli dokunuşlarla tamamlanmasına katkıda bulunur.

Prenses Kesim

Genellikle kare veya dikdörtgen formda olan prenses kesim, geniş köşeleri ve düz yüzeyi ile mücevherlerin eşsiz bir görünüm elde etmesini sağlar. Çoğunlukla 56 ya da 76 yüzeye sahip olan prenses kesimin kullanıldığı mücevherler, ışığın etkileyici bir şekilde yansıtılmasını mümkün kılar. Bu nedenledir ki prenses kesim, daha çağdaş ve geometrik tasarımların hayat bulmasını sağlar.

En İyi Pırlanta Kesimi Nedir?

Pırlantada ince detaylar: pırlanta kesim çeşitleri nelerdir sorusu, aynı zamanda en iyi pırlanta kesimin hangisi olduğunu da düşündürür. Pırlantada en iyi kesim, ışığın en özel şekilde yansıtılmasını sağlar. Ayrıca mücevherin oldukça etkileyici, zarif ve estetik bir görünüm kazanmasını da mümkün kılar. Bu nedenle belirtilen özelliklere bir arada sahip olan kesimlerin her biri, en iyi pırlanta kesimi listesinde yer alabilir.

Pırlantanın en özel kesimlerini kullanarak kadınların tarzına hitap eden eşsiz ve incelikli mücevherleri tasarlayan Marla, kombinlerin zarif dokunuşlarla tamamlanmasını sağlıyor. Marla’nın benzersiz tasarımları arasından tercihte bulunarak sizler için özel olarak tasarlanmış mücevherleri cazip fiyatlarla satın alabilirsiniz. Pırlantaya hayat veren Marla, kombinlere ışıltı katmaya devam ediyor. Bir önceki yazımıza https://www.marla.com/blog/pirlanta-tarihi-pirlanta-nasil-olusmustur linkinden ulaşabilirsiniz.