Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pırlanta Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pırlanta, özel anları unutulmaz kılmanın en mükemmel yoludur. Tabiatın bahşettiği en eşsiz değer olan pırlanta, tüm detaylarıyla kusursuzdur. Bununla birlikte pırlanta mücevher satın alırken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Sevdiklerinizi pırlanta kusursuzluğuyla mutlu ederken ya da stilinize bir pırlanta dokunuşu katarken doğru bir tercihte bulunmak, aklınızda oluşabilecek olası şüpheleri tamamen ortadan kaldıracaktır. Pırlanta alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, merak ediyorsanız ya da ilk kez pırlanta mücevher satın alacaksınız; işte bilmeniz gereken tüm detaylar!

pirlanta alirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Pırlanta suyolu bileklik 6.00 karat ürününe görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlk Kez Pırlanta Alacaklar Neye Dikkat Etmeli?

İlk kez pırlanta alacakların dikkat etmesi gereken en önemli nokta, güvenilir bir marka tercihinde bulunmaktadır. Dünya üzerindeki tüm pırlantalar, biriciktir. Pırlantaların biricikliği sahip olduğu özelliklerinden gelir. Pırlanta alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusu, pırlanta sertifikasını akıllara getirir. Satın alacağınız pırlanta mücevherin özellikleri hakkında gerçek bilgiye ise sertifika aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

Pırlanta mücevherlerde sertifika, uluslararası alanda kabul gören sertifika sağlayıcı markalar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hazırlanır. Bu sertifika, pırlantanın kimliğidir. Güvenilir mücevher markalarının hemen hemen tamamı, pırlanta mücevherleri sertifika ile sunar. Aynı zamanda pırlanta sertifikası, güvenirlik açısından da son derece önemlidir.

Pırlanta sertifikalarında yer alan kodlar, mücevherinizi takip edebilme imkanı sağlar. Böylelikle pırlanta taşının sahip olduğu özelliklerin yanı sıra birçok bilgiye de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca pırlantanızın gerçek olduğundan da yine güvenilir bir pırlanta markasının güvencesiyle emin olmanız mümkündür.

Kaç Karat Alacağınıza Karar Verin

Pırlanta alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, merak ediyorsanız bu noktada ilk olarak satın alacağınız pırlantanın karat ağırlığına karar vermelisiniz. Pırlantada karat, mücevherin değerini belirleyen en önemli unsurlardandır. Karat ağırlığı arttıkça mücevherin değeri de önemli ölçüde artar. Bununla birlikte karat ağırlığı ile pırlanta taşının boyutu arasında doğrudan bir ilişki bulunmaz.

Karat ağırlığı fazla olmasına rağmen bir pırlanta taşı, daha düşük karat pırlantadan küçük olabilir. Pırlanta satın alırken öncesinde karat ağırlığını belirlemek, bütçenizi en iyi şekilde yönetmeniz açısından da önemlidir. Bütçenize uygun olarak farklı karat ağırlıklarında tasarlanan pırlanta yüzük, kolye, bileklik ya da küpeler arasında tercihte bulunabilirsiniz.

pirlanta alirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Baget pırlanta kolye 0.50 karat ürününe görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kesim Kalitesi ve 4C Kuralına Dikkat Edin

Bir pırlantanın kalitesini belirleyen bazı uluslararası kriterler mevcuttur. Bunlar 4C kuralı olarak ifade edilir. 4C kuralı pırlantanın; karat, renk, kesim ve berraklık açısından değerlendirilmesidir. Her bir unsur, pırlantanın değerini belirler. Kesim kalitesi de pırlanta 4C kuralı içerisinde yer alır. Fakat pırlantanın kesimi, doğrudan tabiatla ilişkili değildir.

Berraklık, renk ve karat gibi özellikler tabiatın dokunuşlarıyla oluşur. Pırlantanın kesimindeki kalite ise ancak mücevher ustasının deneyimi ile ilişkilidir. Deneyimli, uzman, zanaatkar ve usta dokunuşlarla kesilen bir pırlanta, eşsiz bir ışıltı saçar Ayrıca kesim kalitesi kadar pırlantanın hangi kesim tekniği kullanılarak kesildiği de önemlidir. Pırlantada 4C kuralı nedir, merak ediyorsanız; pırlanta mücevher satın alırken kusursuz bir seçim yapmak için bu konudaki ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

pirlanta  alirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Pırlanta beştaş yüzük 1.00 karat ürününe görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Güvenilir Bir Markadan Satın Alın

Pırlanta alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusunun cevaplarından bir diğeri, sahip olduğunu tarzı ön planda tutmanızın gerekli olduğudur. İlk kez pırlanta satın alacaksanız, mücevherin stilinize uygun olması da son derece önemlidir. Her bir pırlanta sizin gibi biriciktir ve tasarım açısından karakterinizden izler taşırsa, stilinizin ayrılmaz bir parçası olmaya adaydır. Pırlantanın tasarımı kadar önemli olan bir diğer konu da mutlaka güvenilir markaları tercih etmeniz gerektiğidir.

Güvenilir mücevher markalarından pırlanta satın almak, beraberinde birçok avantaj getirdiği gibi aynı zamanda olası pırlanta dolandırıcılığı gibi olumsuzluklarla karşılaşmanızı da önler. Özellikle sevdikleriniz için bir pırlanta mücevher satın alacaksanız, mutlaka güvenilir markaları tercih etmeli ve pırlanta ışıltısını güvenle sevdiklerinizle buluşturmalısınız. Marla, birbirinden yenilikçi ve göz alıcı pırlanta tasarımları güvenilir bir şekilde satın almanızı sağlar. Bu nedenle Marla koleksiyonlarını inceleyebilir, incelikli tasarımları satın alabilirsiniz. 

pirlanta alirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Pırlanta baget taşlı harf kolye 0.55 karat ürününe görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.marla.com/blog/pirlantada-4c-kurali-nedir linkinden ulaşabilirsiniz.